top of page

Terassit

Terasseja voi rakentaa käytännössä minne vaan, eivätkä ne kattamattomina yleensä vaadi viranomaislupia. Kun uutta terassia tai laajennusta suunnittelee taloyhtiöön kuuluvaan rakennukseen, on syytä kuulla isännöitsijää ja pyytää tarvittavat luvat. Katetuissa terasseissa vaaditaan lisäksi myös viranomaislupa. 
Terassin perustustapa sekä pintamateriaali vaikuttaa oleellisesti terassin hintaan. Meiltä saat apua eri vaihtoehtoja puntaroidessasi rakennustavan valinnan kanssa. 
Teemme terassin rakennustyöt maankaivuusta lähtien käyttäen isommissa urakoissa hyväksi havaitsemaamme kaivuu-urakoitsijaa tai pienemmissä töissä teemme maansiirrot itse. 
Perinteisesti terassit laudoitetaan kestopuutavaralla ja tehdään rungoksi ristikoolaus, mutta tapoja on monia. Kestopuulle löytyy vaihtoehto erittäin kestävästä komposiittilaudasta, joka vaatii huomattavasti tiheämmän ja kestävämmän rungon allensa. Perustusvaihtoehtoja on niin ikään useampia. Maapohja ratkaisee tässä paljon, samoin terassille kohdistuvat kuormat. 
Terassin voidaan upottaa palju, poreamme tai allas, tai rakentaa nämä terassin päälle. Myös pergolat, aidat, näkösuojat, portaat ja katokset ovat suosittuja lisäelementtejä. Meidän palveluihimme kuuluvat kaikki edellä mainitut puumateriaaleista tehtyinä. Mikäli terassi halutaan kattaa metallirungollisella rakennelmalla, teemme yhteistyötä metallirakenteiden ammattilaisten kanssa ja huomioimme tulevat rakennelmat terassin rakennuksessa.

Terassin laajennus saviseen maahan.

Savimaalle perustettu terassi upotetulla poreammeella.

Terassin kansilautojen uusiminen ja rungon vahvistus.

bottom of page